Predstava "Put oko svijeta"

Nakon pauze zbog edipemioloških razloga konačno nam se vratila, sad već tradicionalna, predstava Zelinskih mažoretkinja.

Ove smo nedjelje mogli uživati u novoj, naslova „Put oko svijeta“ u Pučkom otvorenom učilištu. Djevojke su svojim izvedbama oduševile, a dočarale su nam put po svim kontinentima naše planete i šire.
Krenuli smo s domaćicom „Ja sam za ples“, pa produžili za Francusku na tradicionalnu koračnicu, s gusarima doplovili do Nigdjezemske gdje smo pronašli Zvončicu. Nakon toga smo letjeli do Floride, Disneylanda, pa malo južnije u Amazonu. Kako ne bi bilo dosadno, preplovili smo još jedan ocean i posjetili Tokio u Japanu, Seul u Južnoj Koreji, Saudijsku Arabiju, sve do koncerta simfonijskog orkestra u Beču, kojeg su prekrasno prikazale naše kadetkinje.

Nakon putovanja kroz prostor i vrijeme, kroz svjetove iz zbilje i bajke, konačno smo se vratili doma u našu Zelinu, gdje su seniorke plesale na domaću popevku „Lepa moja milena“.
U sklopu projekta „TRADICIJA - program upoznavanja i implementiranja tradicijskih elemenata Grada Svetog Ivana Zeline“ Zelinske mažoretkinje su spojile „nespojivo“; mažoret ples i folklor, a sve u suradnji s HPD-om Zelina. Predmetnom koreografijom su se prvi put predstavile na Regionalnom prvenstvu te se kvalificirale na Državno prvenstvo koje se ove godine održava u Splitu.

Veselimo se promociji našeg nasljeđa pred cijelom Hrvatskom.

Kupnjom „avionskih karata“ za zajednički put oko svijeta pomogli ste nam u sufinanciranju troškova putovanja i smještaja te Vam se od srca zahvaljujemo!

Posebno hvala svim našim sponzorima:
Getim d.o.o., klet Ljubekov gaj, vinarija Puhelek Purek, vinarija Jarec-Kure, Grad Sveti Ivan Zelina, A2IT d.o.o., TZ Grada Svetog Ivana Zeline, Violeta d.o.o., ARP d.o.o. i Dukat d.d. koji olakšavaju naš rad.

Vaše Zelinske mažoretkinje!
Sveti Ivan Zelina, 16. travanj 2023. godine