O nama

Naša priča
2003. godina

Kako smo počeli?

Zelinske mažoretkinje osnovane su 2003. godine pod vodstvom Tatjane Malinar.

Prva predsjednica udruge bila je Jasna Novaković Marković te je skromni tim s velikim entuzijazmom i voljom krenuo u promociju mažoret plesa u Zelini. S obzirom da je tada u gradu nedostajalo sadržaja djevojčice su se rado upisivale i počele plesati. Vrlo brzo pokazali su se i rezultati truda i rada te usprkos skromnom budžetu ostvareni su veliki rezultati na državnim i regionalnim natjecanjima. Udruga je postala stalni gost na raznim događanjima kako u Gradu tako i izvan njega.

Udruga je poslala i član Hrvastkog saveza mažoretkinja – HRSAM-a, a od 2016. godine djeluje kao članica Hrvatskog uduženja mažoret timova - HUMT-a pod vodstvom predsjednice Andreje Šelko Marković. Prijelaz u drugi Savez pokazao se kao dobra odluka zbog učenja novih vrsta plesa te mogućnosti nastupanja u novim kategorijama, što su djevojke i iskoristile. Uz trenericu Tatjanu Malinar ekipi se pridružuje se i trenerica Amelija Kordić.

Zelinske mažoretkinje nastavile su s još većim uspjesima, čak i na europskim natjecanjima. S obzirom da udruga djeluje pod pokroviteljstvom Grada Svetog Ivana Zeline danas su mažoretkinje dio svih važnijih događanja u gradu; od karnevala, Svetoivanjskih dana, Izložbe vina, dana sporta te raznih sportskih natjecanja i kulturnih događanja.

Državna natjecanja

"Zelinske vile"

Do sada se u Zelini održalo dva državna natjecanja (2015. i online 2020. godine) te nekoliko regionalnih natjecanja čime naš grad stavljamo na kartu turistima koji još nisu imali priliku nas posjetiti. Natjecatelji, njih nekoliko stotina, stižu iz svih dijelova Hrvatske, od Dubrovnika do Međimurja.

Zelinske mažoretkinje odnosno Zelinske Vile već tradicionalno održavaju Božićnu predstavu svake godine u prosincu što je uvijek festival svjetlosnih efekata (sa svjetlećim štapovima) plesa, veselja, ali i posjeta Djeda Božićnjaka i darova.

"Cristal majorette cup" i "Vilinijada "

Isto tako, redovno se bavi dobrotvornim radom u suradnji sa Društvom naša djeca Zelina, dječjim domom Vugrovec, Udrugom Srce te ostalim udrugama.

Od 2018. godine udruga  organizira Cristal majorette cup koji je uvijek rado posjećen i završava velikom balom princeza. A i medalja ne nedostaje.

Isto tako pokrenut je i novi projekt Vilinijada kojemu je cilj promocija našega Zelingrada i Zelinskih Vila.

2019. godina

Bohemia Grand prix

U 2019. godini ostvaren je velik uspjeh u Pragu na Bohemia Grand prix-u gdje su seniorke Zelinske Vile osvojile zlatnu medalju u kategoriji baton flag, koreografijom Tree of life, a Zelinske Kraljice, grandseniorke, osvojile su srebrnu medalju u kategoriji pom pon-a; koreografijom Dance of queen's.

Kadeti su osvojili broncu u kategoriji duo. Seniorke su osvojile posebnu nagradu za vizualni identitet koji je osmislila Nikolina Jerković.

Nakon stanke u 2020. godini, u 2021. je nastavljeno s radom te su naše Zelinske vile bile na državnom prvenstvu u Novigradu te je opet održan Cristal majorette cup u Svetom Ivanu Zelini u online izdanju.

Od kraja 2021. godine predsjednica udruge je Sandra Kalinski.

2022. godina

Prvenstvo u Zaprešiću

20.3.2022. godine održano je Regionalno prvenstvo u Zaprešiću gdje je ostvaren zapažen uspjeh i to u kategorijama:

Defile, velika formacija, seniori - 1.mjesto
Moderni stil, mini formacija, seniori - 3.mjesto
Show - mini formacija - seniori - 1.mjesto
Show - kadeti - 1. mjesto
Duo/trio seniori 2. mjesto: Mia i Lana Bukovčak
Duo/trio seniori 3. mjesto: Karla Gluhak i Jana Cvitan
Solo 2 štapa seniori 2. mjesto: Lucija Kalinski

Daljnji planovi

U 2022. godini planira se odlazak na državno prvenstvo u Kutini, Cristal majorette cup, Vilinijada i još ponešto.

2023. godina

20 godina postojanja

U 2023. godini Zelinske mažoretkinje obilježavaju 20 godina postojanja te će se rođendan proslaviti na više događanja u gradu, te će biti predstavljena i izložba.

Zelinske mažoretkinje
Upišite se već danas!